Schermen

O.lv. Birgitta Perton

– Als workshop, kennismaken met schermen en lekker sparren

– Als interventie voor gedrag in organisaties, gezinnen en individu

– Theaterschermen: leren en toepassen van een toneel-duel

Kleine groepen tot maximaal 8 personen per uur. 

Op afspraak en in gezamenlijk overleg.

Klik hier voor meer informatie over Birgitta Perton Pyschologie

Birgitta Perton-Janssen

Jarenlang hebben veel jeugd en volwassenen op de vestigingen van TETH en in (school)organisaties deelgenomen aan mijn schermtrainingen. Mede dankzij de samenwerking met en input van mijn broer Rorik Janssen en zijn vereniging Maestro's Klup als paraplu, is er iets moois opgebouwd in de IJmond. Daar kunnen we trots op zijn en geniet ik van! Mijn grootste wens is dan ook dat het wekelijkse sportschermen zich in deze omgeving blijft voortzetten.

Met plezier en vertrouwen, dat gebaseerd is op ons samenwerken en positieve ervaringen, zijn de wekelijkse trainingen overgedragen aan HollandSchermen.

Jeroen Divendal

Hallo allemaal,

Hierbij een korte introductie van mijzelf. Ik ben als schermer in 1981 gestart in Haarlem bij dezelfde club als Birgitta, KSV de Valkeniers. Maître van der Valk was onze leraar. Ook de broer van Birgitta, Rorik Janssen, gaf mij les. Zo zijn we verbonden geweest zonder het te weten, tot Birgitta begon met lesgeven in Heemskerk. Nu neem ik het van haar over. Ik heb tot 1998 geschermd en ben toen gaan lesgeven. Ik heb nooit grote resultaten geboekt als schermer, maar wel 3 WK's geschermd en een hoop ervaring opgedaan. Sinds 1999 geef ik les in Alkmaar. Eerst bij de Alkmaarse Sv. dat vanaf 2010 HollandSchermen werd als fusie met Sv Haarlem en in samenwerking met Dv. Zeemacht in Den Helder. HollandSchermen is nu een regionale schermvereniging in Noord-Holland-West. Alkmaar is de hoofdlocatie en er is een dependance in Heemstede en Heemskerk. Als schermer en leraar heb ik veel gereisd en heb mij met name in Italië laten inspireren. Ik gebruik echter kennis van allerlei schermscholen en de bewegingswetenschap. De kerntaak van HollandSchermen is talentontwikkeling van jeugd. Af en toe zijn er aardige resultaten. Zo hebben we nu 2 maal een bronzen medaille gewonnen op een EK cadetten (O17). In Alkmaar is ook een regionaal trainingscentrum (RTC) van de KNAS dat door HollandSchermen wordt vormgegeven. En natuurlijk geven we lessen aan recreatieve leden van alle leeftijden, schoolschermen en ook rolstoelschermen. Wie lid is van HollandSchermen in Heemskerk kan ook trainingen volgen in Alkmaar en Heemstede. Er is nog veel meer te vertellen, maar dat komt later wel. Ik heb er echt zin in om met jullie te starten en tot gauw!