Schermen

Birgitta Perton

Schermen als workshop en psychologische interventies o.l.v. Birgitta Perton zzp. Voor individuen en kleine groepen, op afspraak/reservering.

(Klik hier naar Birgitta Perton Psychologie)

In theaterprojecten van st. Talenten  wordt vaak Theaterschermen toegepast.

(Klik hier naar st. Talenten)

Wekelijkse sport-schermtrainingen worden gegeven door HollandSchermen in Sportcentrum Heemskerk

Afgelopen 13 jaren hebben veel jeugd en volwassenen op onze locaties en in (school)organisaties deelgenomen aan mijn schermtrainingen. Mede dankzij de samenwerking met en input van mijn broer Rorik Janssen en zijn vereniging Maestro’s Klup als paraplu, is er iets moois gebouwd in de IJmond. Daar kunnen we trots op zijn en geniet ik van! Mijn grootste wens is dan ook dat het wekelijkse sportschermen zich in deze omgeving voortzet. 

Met plezier en vertrouwen, dat gebaseerd is op ons samenwerken en positieve ervaringen, zijn de wekelijkse trainingen overgedragen aan Hollandschermen. En zo nu en dan zal ik invallen wanneer een van de andere trainers niet kan 🙂

Het bestuur en hoofdtrainer Maître Jeroen Divendal stellen zich hieronder voor. Ook de informatie over trainingen in Heemskerk kun je hieronder lezen.

Persbericht HollandSchermen in de Ijmond

HollandSchermen in Heemskerk

Uitnodiging

Beste schermers van TETH en Maestro’s KLUP Beverwijk/Heemskerk.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de schermlessen schermen in Heemskerk. Komende maandag 17 augustus is de eerste training. Zoals inmiddels bekend gemaakt door uw trainer Birgitta Perton zal HollandSchermen de lessen in de regio IJmond gaan voortzetten. Na 13 jaar fantastisch werk te hebben geleverd als uw trainer wilde zij niet langer wekelijks de trainingen geven en heeft ze ons gevraagd om de lessen over te nemen. Gelukkig is ze wel vaste vervanger bij afwezigheid van onze trainers en zullen jullie haar nog wel tegenkomen. 

TETH en HollandSchermen hebben in de afgelopen jaren regelmatig samengewerkt bij trainingen en evenementen en de overgang voelt voor ons goed. We zijn verheugd om te gaan starten met jullie. Ook al zal het even wennen zijn. De locatie in Beverwijk kon niet behouden blijven. Gelukkig hebben we een goed alternatief gevonden in Heemskerk. Nu in 2020, het 10 jarig jubileum van HollandSchermen, verwelkomen wij de nieuwe dependance in Heemskerk. 

De trainer die de lessen zal verzorgen in Heemskerk is onze hoofdtrainer maître Jeroen Divendal. Hij zal zich hieronder kort aan u voorstellen. We wensen u veel plezier bij de schermlessen! 

Flos Fleischer, voorzitter HollandSchermen

Even voorstellen..

Hallo allemaal,

Hierbij een korte introductie van mijzelf. Ik ben als schermer in 1981 gestart in Haarlem bij dezelfde club als Birgitta, KSV De Valkeniers. Maître Van der Valk was onze leraar. En ook de broer van Birgitta, Rorik Janssen, gaf mij les. Zo zijn we verbonden geweest zonder het te weten, tot 13 jaar geleden toen Birgitta begon met lesgeven in Heemskerk. Nu neem ik het van haar over. Ik heb tot 1998 geschermd en ben toen gaan lesgeven. Ik heb nooit grote resultaten geboekt als schermer maar wel 3 WK’s geschermd en een hoop ervaring opgedaan. Sinds 1999 geef ik les in Alkmaar. Eerst bij de Alkmaarse Sv. dat vanaf 2010 HollandSchermen werd als fusie met Sv Haarlem en in samenwerking met Sv. Zeemacht in Den Helder. HollandSchermen is nu een regionale schermvereniging in Noord-Holland-West. Alkmaar is de hoofdlocatie en er is een dependance in Heemstede en daar komt nu Heemskerk dus bij. Als schermer en leraar heb ik veel gereisd en heb mij met name in Italië laten inspireren. Ik gebruik echter kennis van allerlei schermscholen en de bewegingswetenschap. De kerntaak van HollandSchermen is talenontwikkeling van jeugd. Af en toe zijn er aardige resultaten. Zo hebben we nu 2 maal een bronzen medaille gewonnen op een EK cadetten (O17). In Alkmaar is ook een Regionaal Trainingscentrum (RTC) van de KNAS dat door HS wordt vorm gegeven. En natuurlijk geven we lessen aan recreatieve leden van alle leeftijden, schoolschermen en ook rolstoelschermen. Er zijn zo’n 110 leden in totaal nu. Wie lid is van HollandSchermen in Heemskerk kan ook trainingen volgen in Alkmaar en Heemstede. Er is nog veel meer te vertellen maar, dat komt later wel. Ik heb er echt zin in om met jullie te starten en tot gauw!

Jeroen Divendal

Praktische zaken

Waar zijn de trainingen?
De locatie van de schermlessen is Sportcentrum Heemskerk, Kerkweg 221 in Heemskerk.
We doen de lessen op squashbaan 9. Als je via de draaideur binnenkomt moet je rechtsaf gaan en
helemaal tot aan het einde lopen. Het is de achterste baan. Er komt ook een ingang vlakbij. Deze wordt
buiten aangegeven met een bord. Er zijn kleedruimtes en WC’s.

Wat gaan we bieden?
Er worden 2 trainingen aangeboden in Heemskerk

Jeugd vanaf 13 jaar en volwassenen op maandagen van 20:00 tot 21:30 uur. Net als voorheen start de
opbouw van de apparatuur om 19:45 en de na de training bouwen we weer eerst alles af.
Er zijn 42 weken/lessen per seizoen.
Deze lessen bestaan uit een warming-up met diverse fysieke oefeningen en we doen voetenwerk voor
het schermen, dan volgt een groepsinstructie en daarna is er ruimte om vrij te schermen.
Benodigdheden: Sportkleding, gymmatje en zaalsportschoenen voor de warming-up. Eigen
schermmateriaal, indien in bezit. Een bidon en eventueel een handdoek.
We gaan schermen met de floret en de degen. Af en toe gaan we ook met de sabel oefenen.Jeugd van 6 t/m 12 jaar op donderdagen van 16:00 tot 17:30 uur.
Er zijn 40 weken/lessen per seizoen.
Deze lessen bestaan uit een warming-up met diverse fysieke oefeningen en spelvormen. We doen
voetenwerk voor het schermen. Dan volgt een groepsinstructie en schermen we partijen.
Benodigdheden: Eigen schermmateriaal, indien in bezit. Een bidon.
We gaan schermen met de floret. Af en toe gaan we ook met de sabel oefenen.

Het seizoen 2020 2021
Totale duur: Van 17 augustus 2020 en tot 23 juni 2021.
Alle lessen vallen uit tijdens deze vakanties:
Kerstvakantie: Week 52 t/m week 53 2020, 21 dec. 2020 t/m 4 jan. 2021
Meivakantie: Week 18, 1 mei t/m 9 mei 2021
Tijdens deze vakanties zijn er wel trainingen op de maandagavond maar niet op donderdag:
Herfstvakantie: maandag 12 oktober 2020 wel les
Krokusvakantie: maandag 22 februari 2021 wel les

Coronaregels
Omdat we nog midden in de coronaperiode zitten, is het belangrijk om de regels die gelden voor
hygiëne en veiligheid op te volgen. De belangrijkste zijn:

  • We schudden geen handen
  • Was je handen voor en na de training. Raak je gezicht niet aan.
  • 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand van elkaar wanneer zij niet schermen/ sporten
  • Ben je jonger dan 18, houd je afstand van de mensen die ouder zijn dan 18 jaar.
  • Ouders blijven op afstand.
  • Als je klachten hebt, kom je niet naar de training en laat je je testen.
  • Mocht afstand houden niet mogelijk zijn, doen we een mondkapje op. Zorg dat je die bij je hebt.

Overige info:
Wie vragen heeft over lidmaatschap, materiaalgebruik etc. Kan de meeste antwoorden vinden op onze site en in ons ledenboekje dat jullie bij de eerste les uitgereikt krijgen. En er is natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen.

Welkom bij Maestro’s Klup Beverwijk, IJmond

Laatste Nieuws

Persbericht HollandSchermen in de Ijmond

De schermsport keert terug in Heemskerk Dezer dagen starten de eerste trainingen voor schermers uit de IJmond onder de vlag van HollandSchermen. Dertien jaren zijn door TETH wekelijkse schermtrainingen aangeboden door schermtrainster, psycholoog en theatermaker Birgitta Perton. Elf jaren in

Lees verder »

Schermen & sociale vaardigheid

Schermen & sociale vaardigheid Speciaal voor 6-12 jaar Vanaf dinsdag 4 februari 2020. Dinsdagen 17.30-19.00 uur Meer assertief worden óf juist minder impulsief óf gewoon lekker sportief plezier? Dat is mogelijk door spelenderwijs schermen, toneel(schermen), fitness en coördinatie-oefeningen. Elke laatste

Lees verder »

Timberwolves Toernooi

Zilver op floret voor Fien Zonneveld (11 jaar), uit Beverwijk Op zondag 6 oktober werd, in sportcomplex De Niervaert, te Klundert in Noord Brabant, het Timberwolves memorial schermtoernooi geschermd. Een toernooi van de KNAS (Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond) ter herinnering

Lees verder »

Schermlessen

Wekelijkse Schermlessen

De trainingen zijn op dinsdag en donderdag van 18.30-20.00 uur. 

Kennismakingslessen

Je bent van harte welkom om schermen uit te proberen tijdens de wekelijkse groepstraining voor € 10,-. Proeflessen zijn incl. gebruik van materiaal. 

Strippenkaart

Een strippenkaart voor 6 groepslessen kost € 65,- eenmalig per persoon.
Heb je eerst 1 proefles gedaan en neem je de ‘strippenkaart’ van 6 lessen, dan wordt die op de strippenkaart in mindering gebracht. Dan heb je dus 7 lessen voor € 65,-

 

Kinderfeestje

Schermen als kinderfeest. Leeftijd: 6 t.m. 12 jaar . Datum en tijd op afspraak. Minimaal 6 kinderen, maximaal 12 kinderen. 60 minuten, half uur vooraf aanwezig i.v.m. instructie en materiaal. Kosten incl. materiaal: €175,-

 

Clinic

Voor een clinic t.g.v. uw vriendengroep of organisatie is een gesprek vooraf prettig om uw wensen tegemoet te komen. De kosten zijn afhankelijk van de inrichting van de clinic.

 

Lidmaatschap

Lidmaatschap KNAS (verplicht) per kalenderjaar:
– Jeugd tot 21 jaar € 28,75 + € 12,50 MK adm.
– Volwassen € 57,50 + € 12,50 MK adm.

 

Schermtrainingen, alle leeftijden: 4 termijnen per schooljaar á € 95

 

Aanschaf eigen schermuitrusting

Aanmelden

Meld je aan via bellen, berichtje,
WhatsApp: 06-30806772 
of mail naar birgittaperton@gmail.com

Locatie

Max Sport & Wellness

We maken gebruik van de fitnessruimte en faciliteiten van Max Sport en de aanvullende specialistische kennis van de sportdocenten en personal coaches die bij Max Sport aanwezig zijn. 

Tevens biedt Max Sport & Wellness de schermleden de gelegenheid om met korting deel te nemen aan fitness programma’s en sauna op andere tijden dan het schermen. Ook fysiotherapie en kinder-fitness en diëtiek zijn in huis. Zodoende is jouw trainingsprogramma af te stemmen op jouw doel. Voor ouders die actief willen wachten is de tijd ineens te kort.

 

Max Sport & Wellness
Parallelweg 130
1948NN Beverwijk

Schermen bij Max Sports & Welness

Schermen bij Maestro's KLUP Beverwijk​

Birgitta Perton

Vereniging

Maestro’s Klup Beverwijk, IJmond is één van de locaties van Maestro’s KlupMaestro’s Klup is ook actief in Wageningen, Aalten en Bocholt, Duitsland. De Duitse locatie heet Fencing Team Bocholt. Hoofdtrainer van Maestro’s Klup en 4 locaties is Rorik Janssen.

Trainer

In de IJmond is Birgitta Peron de trainer namens Maestro’s Klup Beverwijk. Birgitta heeft in haar jeugd in Jong Oranje geschermd en is in verschillende leeftijdsklassen Nederlands kampioen geweest op de wapens Floret en Degen.  Tijdens de schermtrainingen wordt er gewerkt aan techniek, conditie en mentaliteit. De cultuur, conflicthantering, assertiviteit, zelfbeheersing en de vele elementen die tijdens schermentrainingen aan de orde komen, dragen bij aan sociale vaardigheid en weerbaarheid in het dagelijks leven.

Samenwerking

Vanuit Maestro’s Klup Beverwijk, IJmond is er sportieve en talent-gerichte samenwerking met de direct omliggende verenigingen HollandSchermen te Alkmaar en Heemstede en SchermCentrumAmsterdam. De schermer staat centraal en wij willen de schermsport positief promoten.