Psychologie

Birgitta Perton, Toegepast Psycholoog, Sportdocent, Trainer en coach

Psychologie TETH

Teams en Individu, workshop of traject tot maximaal zes personen, bedrijven, management, jeugd (leiders), gezin.

Tijdens het schermen wordt snel zichtbaar wat je eerste reactie is in conflict situaties. Met dat als startpunt worden meer reactie mogelijkheden aangereikt om uit te proberen. Vergelijk je het met communiceren, omgaan met anderen, dan vergroot je je inzicht en de mogelijkheden om de meest geschikte reactie toe te passen op het juiste moment.
Je wilt wekelijks schermen en een grotere groep is te spannend of je wilt je beter concentreren, beheersen of juist ‘van je afbijten’…  dan kan ik met jou samen een (paar) individuele schermtraining doen.

Schermen in combinatie met acteren
Tijdens gedrag-, acteertrainingen of workshop leer je samen conflicten opbouwen. Als je weet hoe dat werkt, kun je ook leren hoe je het omdraait en in hoe je in het dagelijks leven conflicten een gunstige wending kan geven. Het toepassen van toneel-schermen daarbij, biedt nog meer inzicht, humor en spektakel.

Bel of mail en vertel wat je wens is.

Wie is Birgitta?

Ik ben Birgitta Perton.

Ik ben toegepast psycholoog, sportdocent en mijn hele leven actief in schermen, toneel en creativiteit. Voor mij zijn dat instrumenten waarmee ik in menigeen’s leven en organisatie  veranderingen in communicatie en gedrag heb mogen trainen en coachen tot positief resultaat. Ik luister en kijk met u, met jou naar een situatie en maak, zo gewenst, een plan om samen een doel te bereiken.

In gesprekken houd ik van KOT, Korte oplossingsgerichte Training. Uitgaande van ‘hoe akelig het nu ook is of voelt…hoe zou je willen dat het gaat worden?’ Dat wat je aandacht geeft wordt groter. Daarbij vinden denk-inzichten en veranderingen plaats die je zou kunnen omschrijven als van uit de RET methode. Gebaseerd op bewezen resultaten uit de wetenschap, en belangrijker nog, met bewezen resultaten uit de alledaagse ervaringen waar de wetenschap soms versteld van staat.

En hoeveel leuker is het om te zeggen: ‘Ik doe aan schermen, acteren of creativiteit’.

Relaties, gezin, opvoeding

Ook een gezin is een vorm van organisatie. Wat is in jouw gezin de cultuur? Wat zijn jullie waarden? Welke normen hebben jullie bepaald n.a.v. de waarden? En hoe hebben jullie die praktisch gemaakt? Of heb je er misschien nooit zo bij stilgestaan? Je hebt goed functionerende relaties en ineens sta je midden in een situatie of levensfase vol verwarring en … hoe behoud je het goede? Hoe kom je hier samen doorheen en sterker uit dan tevoren? Dit is een terrein waarop niet persé wetenschap maar ervaringsdeskundigheid van meer dan dertig jaar huwelijk, het opvoeden van vier kinderen in ons gezin en ervaring uit het werkveld van toegevoegde waarde is. Mensen van vlees en bloed, de maatschappij er omheen en met alle emoties die erbij horen.

Omgaan met stress

Stress ontstaat wanneer (je denkt dat) je een taak of situatie niet goed aan kan. Ligt de oplossing misschien in het verbeteren van vaardigheden voor die taak of in het veranderen van gedachten, of beide?

Of zijn er nog andere oorzaken waar aandacht aan besteed zou moeten worden? Daar kunnen we samen achter komen. Het tegenovergestelde van stress is ‘flow’. Dat zijn de momenten waarop je beleeft dat alles lukt en je op vleugels gaat.

Conflicthantering

Jezelf bewust worden van jouw eerste reacties in belangrijke situaties. Ontdekken welke nieuwe reacties je ook kunt oefenen en toepassen om tot goede oplossingen te komen.

Veranderingen

Verandering in gedrag, per persoon en in organisaties, is mogelijk!

Weerbaarheid

Leren voor jezelf op te komen. Moet je wat mondiger worden of jezelf juist wat meer onder controle krijgen?

Organisatie cultuur

Opgeschreven waarden en normen begrijpbaar maken door een passende methode, zodat ermee gewerkt kan worden en het zichtbaar wordt in ieders gedrag en conflicthantering.

Dit Is Een Kleine Greep Uit Veel Voorbeelden, bedoeld om de stap te nemen een vraag of wens voor te leggen en jezelf een gesprek te gunnen. Opluchting of herkenning in 1 gesprek blijkt regelmatig al genoeg te zijn om het helder te krijgen en de schouders er zelf weer onder te zetten. Doen zich andere inzichten voor, of zijn er concrete wensen om tot een bepaald doel te komen dan overwegen we wat een vervolg zou kunnen zijn.

Uitleg Logo

In het midden zie je een beer (‘beer’gitta) gemaakt van letters. De B van Birgitta vormt de oren, de P van Perton vormt de neus, de T van Training vormt de mond en de C van Coaching vormt het oog.
In de trainingen en coaching van Birgitta Perton wordt schermen vaak ingezet al instrument, de omranding bestaat daarom uit vier sabels, waarvan de grepen worden gevormd door de letters T en P van Toegepaste Psychologie.
Daarnaast heb ik kleuren gekozen waarvan de betekenis terug te vinden is in de trainingen en coaching van Birgitta Perton.

Rood = liefde, passie
Blauw = betrouwbaarheid, verantwoordelijkheid, veiligheid, koel, rust, trouw, vrijheid, openheid
Bruin = betrouwbaarheid, echtheid
Oranje = vrolijkheid, enthousiasme, vriendelijk, speels, beweging, warmte, levenskracht
Geel = optimisme, vriendelijkheid, creativiteit, levenslust
Groen = harmonie, rust, gezondheid, evenwicht tussen lichaam en geest, herstel, vrede
Grijs = veiligheid, vertrouwen
Logo is ontworpen door Marit Minguel-Perton