Stichting Talenten

Stichting Talenten heeft maar een doel: het talent van mensen aanboren en hen laten groeien in hun persoonlijke- en sociale ontwikkeling (naar de gelijkenis van de talenten, Bijbelboek Matt 25:14-30). Opgericht in 1998 heeft de stichting tal van activiteiten georganiseerd binnen het sociaal cultureel werkveld. Gericht op training en coaching van jongvolwassenen, ontwikkelen Birgitta Perton en Marit Minguel, acteerproducties, creatieve bijeenkomsten en een sociaal-creatief netwerk. De kernwaarden zijn: Liefde, aanvaarding & vergeving. Deze zijn concreet te ervaren en toe te passen door de beschreven normen voor interacties en bieden een veilig leerproces voor mensen vanuit alle culturen. St. Talenten is verbonden met Rafaël Nederland.

Acteerprojecten en producties

We zijn nog druk bezig om de verhuizingen van stichting Talenten en het schermen (TETH) af te maken.  Zodra we fris en fruitig op orde zijn, is er weer ruimte in geest en tijd voor nieuwe acteer-uitspattingen.

Onder de paraplu van Stichting Talenten worden de volgende activiteiten ontwikkeld:

 Stichting Talenten is ANBI erkend.

Zilla's Textiel Creaties

Even voorstellen:

Hoi ik ben Zilla. Door Creative Network van Stichting Talenten ben ik veel creatieve dingen gaan doen zoals o.a. knuffeltjes en feestslingers naaien.

Ik vind het leuk om mensen blij te maken. Ik stel de opbrengst beschikbaar voor goede doelen, zoals:
voor de jongeren in Oeganda die door Stichting Talenten gecoacht en ondersteund worden.

I CARE

I Care staat voor:
Intercultural Communication = IC = I Care

Tijdens de events  maak je kennis met alle andere culturen in je eigen omgeving. We gaan op zoek naar de mensen achter deze culturen en brengen ze samen tijdens de I Care Events. Je ontmoet de mensen en hun achtergronden, hun eten en gewoonten, en je maakt kennis met hun belangrijke elementen uit hun cultuur. Niet alleen culturen uit andere landen, maar ook Nederlandse subculturen worden ontdekt.

Dit nieuwe event vindt voor het eerst plaats na de verhuizing naar de Broedmachine in Beverwijk en zal een aantal maal per jaar worden herhaald.

Get On Track

Get on track wordt een nieuw programma van Sichting Talenten

Get on track
Met dit programma richten we ons op integratie

Get back on track
Staat voor re-integratie

Wij willen je helpen experimenteren en ontdekken welke talenten je hebt zodat je zelf nieuwe toekomst visie ontwikkelt, mensen met ervaring leert kennen en daadkrachtig aan de slag gaat.

De manier waarop…dat gaan we binnenkort vertellen.

Oeganda

In Kampala, Oeganda, ondersteunt Stichting Talenten de ontwikkeling van Fred, Timothy, Katende en Matthias. Ondanks de grote afstand slaagt Stichting Talenten er in om, via internet, dagelijks support te leveren aan de jongeren. Daarnaast bieden we financiële support.  

Doel van Stichting Talenten is de jongeren te coachen naar zelfredzaamheid en hen te leren in de eigen levensbehoeften te voorzien.

De benodigde financiën worden door gegenereerd door alle activiteiten van st. Talenten en door sponsors en donateurs. Donaties komen voor 100% bij de jongens terecht.