Stichting Talenten

Stichting Talenten heeft maar een doel: het talent van mensen aanboren en hen laten groeien in hun persoonlijke- en sociale ontwikkeling (naar de gelijkenis van de talenten, Bijbelboek Matt 25:14-30). Opgericht in 1998 heeft de stichting tal van activiteiten georganiseerd binnen het sociaal cultureel werkveld. Gericht op training en coaching van jongvolwassenen, ontwikkelen Birgitta Perton en Marit Minguel-Perton, acteerproducties, creatieve bijeenkomsten en een sociaal-creatief netwerk. De kernwaarden zijn: Liefde, aanvaarding & vergeving. Deze zijn concreet te ervaren en toe te passen door de beschreven normen voor interacties en bieden een veilig leerproces voor mensen vanuit alle culturen. St. Talenten is verbonden met Rafaël Nederland.

Acteerprojecten en producties

Vanwege de Corona maatregelen programmeren we op het ogenblik geen groepsprojecten en -producties.

Onder de paraplu van Stichting Talenten worden de volgende activiteiten ontwikkeld:

 Stichting Talenten is ANBI erkend.

Zilla's Textiel Creaties

                          

Even voorstellen, Hoi ik ben Zilla. Door Creative Network van Stichting Talenten ben ik veel creatieve dingen gaan doen zoals o.a. knuffeltjes en feestslingers naaien.

Ik vind het leuk om mensen blij te maken. Ik stel de opbrengst beschikbaar voor goede doelen, zoals:
voor de jongeren in Oeganda die door Stichting Talenten gecoacht en ondersteund worden.

Oeganda

In Kampala, Oeganda, ondersteunt Stichting Talenten de ontwikkeling van Fred, Timothy, Katende en Matthias. Ondanks de grote afstand slaagt Stichting Talenten er in om, via internet, dagelijks support te leveren aan de jongeren. Daarnaast bieden we financiële support.  

Doel van Stichting Talenten is de jongeren te coachen naar zelfredzaamheid en hen te leren in de eigen levensbehoeften te voorzien.

De benodigde financiën worden door gegenereerd door alle activiteiten van st. Talenten en door sponsors en donateurs. Donaties komen voor 100% bij de jongens terecht.